Vi söker en projektledare till Umeå 5G

Umeå 5G är en satsning som ska etablera Umeå som Sveriges första 5G-stad. Hela Umeå ska bli en testmiljö för att utveckla nya digitala lösningar, produkter och tjänster som ger samhällsnytta och en bättre vardag för invånarna. Fem offentliga aktörer i Umeå samarbetar med näringslivet för att under 2019 bygga upp en infrastruktur och en innovationsarena som är integrerat med samhället och som kan utveckla svar på de många frågetecken som fortfarande omger 5G och den digitala transformationen. Ägarna är Umeå kommun, Umeå universitet, Umeå Energi, Region Västerbotten samt Umeå Science Park, som också är projektägare.

Vi behöver omgående förstärkning med en projektledare som kan leda det operativa arbetet med att förverkliga de planer som leder till att Umeå blir Sveriges första 5G-redo stad.

Vem är du?
Som person är du strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt där förmågan att både se detaljer och skapa överblick ingår som naturliga inslag. Du har en även en analytisk förmåga som gör att du kan tänka abstrakt och komplext samtidigt som du arbetar praktiskt och målfokuserat för att komma i mål med arbetet. Du motiveras av att arbeta i projektform, är van att självständigt driva ditt arbete i flera processer på en gång och trivs med att arbeta agilt i förändringsprojekt som utvecklas under resans gång, och där du själv är med och sätter ramarna för arbetet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet; främst att du är ansvarsfull, drivande, prestigelös med förmåga att skapa ett tillitsfullt klimat. Du behöver vara kommunikativ och ha lätt för att skapa nätverk både internt och externt.

Erfarenheter och kunskaper från arbete från telekombranschen är meriterande, samt erfarenheter av att arbeta med innovation, förändrings- och utvecklingsprocesser – inom såväl offentlig som privat sektor. 

 • Du har med största sannolikhet en högskoleutbildning inom data/IT/informatik eller jämförbart område.
 • Du har erfarenhet av att leda innovativa projekt i stora och små organisationer eller annan motsvarande ledarerfarenhet.
 • Meriterande är erfarenhet av projektledning och/eller tjänsteleverans inom IT- eller telekomområdet, gärna med fokus på digital transformation.
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska.
 • Du har vana av att producera och presentera dokument, kommunicera i skrift samt är en van användare av digitala arbetsredskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en projektledare som tar ett helhetsansvar för att förverkliga de olika delar som ingår i satsningen Umeå 5G. Ditt arbete innebär att

 • planera, organisera och följa upp projektets olika delar.
 • ta fram och följa upp projektspecifikationer, tidsplaner och budget
 • leda och koordinera arbetet med de use cases och arbetspaket som växer fram inom projektets Innovationsarena
 • hantera riskbedömningar i projektet och use cases och följa upp dessa
 • koordinera arbetet med affärsutveckling som ska ske inom ramen för projektet
 • delta i möten och samarbetsdiskussioner med nuvarande och potentiella företags- och samarbetspartners till Umeå 5G

Du förväntas även delta i verksamhetsplanering, vara delaktig i utvecklingsarbete i samarbete med övriga projektmedlemmar samt delta i styrgruppsmöten tillsammans med projektägarna i styrgruppen.

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år och på heltid, med eventuell möjlighet till förlängning. Placeringsort Umeå. Vissa resor förekommer. Tillträdesdatum omgående, lön efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Upplysningar

Om du har frågor, kontakta gärna
Anders Kjellander
Verksamhetschef och ordförande för styrgruppen i Umeå 5G
VD för Umeå Science Park
070-390 00 56, anders.kjellander@umea.se

Välkommen med din ansökan, senast 10 mars 2019 till anders.kjellander@umea.se

Bifoga ditt CV där du beskriver din bakgrund samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet och vad du tror att du kan tillföra projektet.

Läs mer om Umeå 5G på www.umea5g.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *